torsdag den 7. marts 2013

Lav grupper lynhurtigt

Står du lige og mangler grupper til 28 elever?

Hvis du bruger følgende link, så går det nemt og smertefrit.

http://chir.ag/projects/team-maker/

Bemærk dog at du også skal lave didaktiske overvejelser i gruppernes udformning. Men hvis du har de tilfældige grupper som udgangspunkt, er det nemt at flytte lidt rundt.

Den sværeste opgave er at få alle navnene på eleverne ind i den store kasse "format" (husk i øvrigt at slette de navne der allerede står). Gå ind i lectio, tryk på din klasse (fx. på forsiden fx. 2d). Tryk på lærere og elever. Tryk på "kopier indhold til excel" (den er øverst til højre), tryk "cmd+c" ("gem"), og indsæt det i et excel ark. Markér den kolonne hvor elevernes navne er, gem ("cmd+c), nu ligger navnene i "udklipsholderen", altså klar til at blive indsat.

Indsæt nu navnene i kassen ved "format" (venstre side).

I midten kan du vælge hvad grupperne skal hedde. Her er "numbers" (numre) normalt en god ide, men hvis man lyster græske guder kan man også få det.

Til sidst, i højre side, kan du vælge hvor mange grupper den skal generere. Og til tryk derefter "Generate Teams. Den vil nu i "Output"vise grupperne og du kan nu igen copy-paste (cmd+c og cmd+v) grupperne ind i fx et word dokument.

Her er en lille video af hvordan det gøres:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar