torsdag den 7. marts 2013

Esbens gode evaluerings-spørgeskema i lectio

Det er jo et krav at evaluere vores undervisning. En god og overskuelig måde er ved at bruge spørgeskemaerne i lectio.

Esben har et god skabelon liggende, som han ikke har noget imod at vi låner. Det skal dog tilpasses lidt, men det er nogenlunde ligetil.

I lectio trykker du "spørgeskema". Oppe i højre hjørne trykker du nu "Opret spørgeskema". Nu får du muligheden for at oprette dit helt eget spørgeskema. Du kan dog også vælge at bruge et allerede eksisterende spørgeskema. Fx det Esben har lavet.

Den nemmeste måde at finde Esbens spørgeskema er ved at søge efter "Esben". Metoden kan bruges på de fleste hjemmesider og pdf dokumenter. Tryk "cmd (æbletasten)+f". Skriv Esben i søgefeltet og du vil finde alle de steder hvor der står Esben. Tryk på fx "Evaluering af undervisning (Skabelon)".

Du kan nu svare på spørgeskemaet, hvilket jeg vil fraråde, men i stedet trykke på "Kopier spørgeskema". Nu skal du så tilrette skemaet så det passer til din klasse og fag.

Først ændre overskriften, så fx "Kopi af..." bliver ændret. Dernæst skal du vælge "Åbnes, svarfrist, frigives, udløber". "Åbnes" er det tidspunkt eleverne kan begynde at svare på spørgeskemaet. "Svarfrist", er det tidspunkt eleverne har til udfylde spørgeskemaet. "Frigives", er det tidspunkt hvorfra man kan se besvarelserne, og "Udløber", er det tidspunkt eleverne ikke længere kan se besvarelserne (du kan stadig hvis du går ind i spørgeskema).
HUSK derefter at ændre lærernavnet til dit eget, og naturligvis at ændre holdet, så det passer til det hold du gerne vil udføre evalueringen med.

Nu skal du så igang med at redigere i selve spørgeskemaet, og fx ændre Esbens "xxx" til din klasse. Det foreslås at du prøver dig lidt frem, og derefter i bunden trykker "Vis". Her kan du så se de ændringer du har lavet. Der er ikke noget gemt endnu, og du har ikke sendt spørgeskemaet til nogen.

Når du er færdig med at redigere spørgeskemaet trykker du "gem", og spørgeskemaet vil dukke op, det tidspunkt du har bedt det om ("Åbnes").

Held og lykke med det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar